Materiały dla mediów

Logotypy
pdf, ai
Pobierz
Zdjęcia
jpg
Pobierz
Dane
pdf
Pobierz

Ostatnie publikacje

Marcin Popielarz: Fine dining w wersji roślinnej cztery lata później
"Początki mojej drogi związanej z wprowadzaniem menu roślinnego sięgają 2017 r., kiedy zostałem zaproszony na konferencję, na której poruszany był temat wyzwań stojących przed kucharzami."
11 stycznia 2022
Zewnętrzny link Zobacz
Ambasadorzy projektu Chefs for Change: Roślinna rewolucja dzieje się teraz
Z ambasadorami projektu Chefs for Change - Krzysztofem Koniecznym, Tadeuszem Müllerem, Natalią Stachowską, Dominiką Targosz i Laurą Monti - rozmawiamy o tym, jak roślinnie jedzą Polacy, czy carpaccio z arbuza może być lepsze niż wagyu oraz jakie zmiany wyznaczać będą kierunek rozwoju gastronomii.
11 stycznia 2022
Zewnętrzny link Zobacz
Historyczny roślinny numer „Food Service” już na rynku!
Wczoraj miała miejsce premiera wyjątkowego wydania magazynu „Food Service”, które – z okazji wegańskiego miesiąca Veganuary przypadającego na styczeń – jest w całości poświęcone kuchni bezmięsnej. Numer został przygotowany przy współpracy z kampaniami RoślinnieJemy oraz Chefs for Change.
29 grudnia 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Wojciech Starowicz: Słodka tradycja w roślinnej odsłonie
Drożdżówki, jagodzianki, pączki to słodkie przekąski, które przenoszą nas do czasów dzieciństwa. Czy są one możliwe do odtworzenia w kuchni wegańskiej i dlaczego w ogóle warto podejmować taką próbę? Na te pytania odpowiada Wojciech Starowicz, którego wypieki znajdziemy w Cukierni Starowicz.
15 listopada 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Zespół Chefs for Change opublikował Roślinny Przewodnik Cukierniczy
Roślinny Przewodnik Cukierniczy to nowa publikacja autorstwa zespołu i ambasadorów projektu Chefs for Change. To zbiór wskazówek, proste przepisy i porady jak przygotowywać desery przyszłości.
17 września 2021
Zewnętrzny link Zobacz
Powiew roślinnej świeżości – nowi ambasadorzy i zapowiedź roślinnego guidebooka
Chefs for Change, kampania stworzona pod skrzydłami RoślinnieJemy, powstała zaledwie dwa lata temu, a już ma w swoich szeregach niemal 50 ambasadorów i ambasadorek. Do tego grona wciąż dołączają kolejne nazwiska, powiązane z polską gastronomią, a dziś kampania prezentuje trzy z nich: Tadeusz Muller, Natalia Stachowska oraz Wojciech Starowicz.
16 września 2021
Zewnętrzny link Zobacz

Przewodnik po kuchni roślinnej dla restauracji

Kompendium roślinnych składników, wywiady, historie sukcesów, porady marketingowe i ponad 100 sprawdzonych przepisów

POBIERZ

Roślinny Przewodnik Cukierniczy

Narzędzie, które od podstaw wyjaśnia roślinne cukiernictwo. Znajdziecie w nim porady oraz substytuty różnych “standardowych” składników cukierniczych, triki, przepisy stworzone przez polskich szefów i szefowe kuchni – ambasadorów i ambasadorki projektu Chefs for Change.